Vad jag borde

IBLAND KOMMER TANKEN för mig, att det skulle vara skönt att röja ut allt, att bara ha ett tomt ritbord, ett vitt papper och en penna. Minimalism även när det gäller ”intressen”. Jag skulle förbjuda mig själv att få idéer, att ta mig för allt sånt där som lockar, men som jag vet bara skapar kaotisk röra överallt. Jag borde gå in i en ”kreativ askes”, vända blicken mot naveln och glömma ”projekten”, visa dem på porten, så fort bara tanken på nya verk, byggen, konstruktioner dyker upp. Det borde jag!

Min värld krymper, åtminstone i fysisk utsträckning. Återigen måste jag leta efter en tom yta arbeta på. Allt är belamrat med material, verktyg, prover och spill. Jag kommer att röja, igen, fast det inte var så länge sedan sist (eller så verkar det bara som om det var nyss). Men det löser inte det fundamentala problemet med mig. Min fallenhet för att stöka till. Jag borde inskränka min ”kreativa drift” till ett ark papper och en penna. Det är vad jag borde! Ibland kommer den tanken för mig.

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

5 svar på Vad jag borde

 1. Redaktören skriver:

  En finge nog räcka. I taget. Tillgängligaste IKEA är nog Jönköping. (Jag får vänta tills nästa löning, för denna är redan intecknad.)
  Sen fick du mig att tänka på Povel Ramels fortsättning: ”…Och jag själv är lika vissen, så som sis-su-sen ser ut…!” ;)
  Ronny

 2. Musikanta skriver:

  Nu kom jag på att jag ska köpa en till att ha vid flygeln så jag kan ha mina aktuella noter där. Det blir nog en svart i så fall. Jag behöver också åka till IKEA för att köpa nya orkidéer eftersom de gamla ”har tatt slut”.
  Ingrid

 3. Musikanta skriver:

  Både verktyg och material. Färgburkar med färg och penslar. Skisser och böcker om måleri också får plats. Du bor väl inte så långt från Älmhult, eller. Sen kan man ju skjutsa runt dem lite hur som helst. Har också en bredvid mig i mitt rum med kamera, böcker, hörlurar, glasögon och annat som jag måste ha nära mig när jag sitter vid datorn.
  Ingrid

 4. Redaktören skriver:

  Jag har tänkt på de där ”rullhyllorna” sedan du visade dem i din blogg: https://musikanta.blogspot.se/2016/03/1252-lordagstema-ett-projekt.html och jag tänkte faktisk på dem nyligen, som en praktisk (del-) lösning. För verktyg och material?
  Tack för tipset! Både nu och då. ;)
  Ronny

 5. Musikanta skriver:

  Så där ungefär ser det ut i min ”ateljé” också. Jag rekommenderar IKEA:s Råskog http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20271892/ som är fantastisk att sätta, lägga och ställa burkar och annat i och på. Den är dessutom försedd med hjul så den är rätt att rulla fram eller bort. Jag har tre stycken i ”ateljén”. Trots det behöver jag röja ändå…
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *