Om igen

FÖR FÖRSTA gång på väldigt länge, har en smula inspiration smugit sig in i mitt sinne, tillsammans med nyfikenhet och en känsla av att ett problem kan ha funnit sin lösning. Och lusten till pennan och pulpeten rinner till.

Man kan väl säga att mina senare års projekt har letat stoff ur historien. Flydda tider är alltid spännande. Men varför gå över ån efter vatten? Alldeles runt knuten finns ju uppslagen.
Och historien upprepar sig, ideligen. Vad som kunnat hända i fjärran, kan naturligtvis också hända här, på stadig grund av gnejs, granit och Nordisk morän. Egentligen är det här samma tema som jag hållit på med innan också, men miljöombyte ska ju vara bra sägs det. Så om historien nu flyttar lite norrut, anpassar sig efter vårt eget, lite kallare klimat och robustare personage, bör giltigheten ändå bli densamma. Skillnaden i historiskt tidsskede blir visserligen 1½ årtusende (om man ska tillgå källorna), men vissa saker är eviga och tidlösa.
Nya idéer är svaga käril, Men än så länge känns det nya uppslaget starkt och bärigt. Så långt endast fröjd och gamman, trots att hela vägen är att vandra. Om igen.


Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *